Sista dagen på 2008 å mitt gamla liv

Jag sa ju att jag skulle skriva om mamma å allt... Så här kommer det...

mamma åkte in på en lördag å hon dog lördagen den 13:e december, hon var alltså inlagd en vecka. Från torsdag till lördag satt jag, Kjell å Lars vid henne utan större uppehåll. En sjuksköterska försökte få mig å fatta att mamma skulle dö men jag vägra lyssna på den jävla kärringen. Å det lät jag henne veta oxå! Jag bad henne dra åt helvete å sa till henne att hon va inte doktor så hon kunde inte veta å att under kunde ske. Men hon hade rätt... Fram till lördag så märkte man att mamma va me i samtalen för när jag sa "mamma får jag en puss?" så gjorde hon en pussmun så man kunde pussa henne. Men hela fredagsnatten å fram mot mitten av lördagen så va hon inte riktigt me, hon sov mest å hon fick längre å längre andningsuppehåll. Jag har aldrig varit me om någe värre... Tillslut bad Lars mig att be mamma ge upp för han sa att enda orsaken till att hon kämpa som fan va för min skull. Men jag kunde inte göra det å Kjell bad Lars å sluta be mig om det. Så jag börja bara prata me mamma. Jag sa att jag skulle ta hand om katterna å hönsen å huset.. Jag skulle klara det å jag skulle inte supa ner mig... Sen sa jag det som stod i hennes annons å som kommer ifrån "Micke å Molle" filmen: "Adjö är ej för alltid, farväl är inte slut. I mina tankar finns du. Där finns du alltid kvar." Sen sa jag att jag älskade henne mer än nånting annat å att jag skulle sakna henne som fan! Sen tog hon ett djupt andetag å dog... jag fatta just i det ögonblicket va som hänt å fick panik! Liksom hur fan skulle jag klara mig? Både Emelie å Tutta (mitt brorsbarn å hennes mamma) fick säga till mig att det faktiskt va mamma som låg där. Det såg liksom ut som att hon andades å att hon log. Det höll alla me om. Kjell sa att hon var vår egna lilla Lucia å  att hon nu va hos pappa...
Malin sov hos mig på natten å även Nico kom en stund.  Det kändes bra.
Jag minns faktikst inte dagarna så noga efter det... Men jag vet att jag ringde till begravningsbyrån å till prästen å att jag fixade va mamma skulle ha på sig. Jag ringde även å boka så vi tre syskon kunde få ta kort så mamma fick me sig den i graven.. Mamma har även på sig halsbandet som jag har designat å som vi har likadana. Ett silverhjärta me två S i.. Som står för Siv å Sara.. Mamma å jag...
Begravningen blev bra.. jag sjöng "Blott en dag".. Psalmen ni vet.. Det e mammas å min låt.. Å hon ville att jag skulle sjunga den på begravningen..
Jag höll även ett tacktal efter fikat. Många undrar hur jag klarade det, men jag gjorde det bara. Jag minns inte va jag sa, men hoppas att jag tackade dom som kommit å dom som tänkte på mamma den dagen.

Det va tomt på julafton men mamma hade köpt tre julklappar till mig som jag öppna... Å då märkte jag verkligen att jag saknade henne... Eller rättare sagt saknar... Som fan!!!

Nu e det sista dagen på året å jag känner att jag behöver ha en ny start. Så jag ska försöka göra år 2009 till mitt år... Men det kommer ju gå åt helvete precis som allt annat i mitt liv.. Iaf så det känns nu..

Men man vet ju aldrig å hoppas kan man..

Jag kommer iaf tillägna mitt liv åt min mamma, Siv Engström - den mest underbara personen jag vet å den enda som nånsin har å nånsin kommer få hela mitt hjärta.

Jag älskar dig mamma


Dagarna går...

På onsdag ska jag skriva om mammas sista timmar...
Om begravningen...
Å om allt som hänt där emellan å efter...

Julshopping!

Idag åkte jag, Lars, Marie å ungarna till stan för å julshoppa. Jag säger bara fan va folk...å fan vilka köer...å fan va vi har köpt julklappar, julmat å julgodis! xD kul å slå in allt sen ikväll/inatt... =PImorgon e det begravningen... På mammas å pappas 43:e bröllopsdag.. Rätt häftigt va?
Undrar hur allt kommer att gå. Om jag kommer att bryta ihop totalt eller vara någorlunda ihopsatt å kontrollerad? =/
Jag hoppas iaf jätte mycket att jag kommer att klara av att sjunga för mamma i kyrkan imorn!
Som Lars sa... Jag sjunger bara för mamma å jag ger fullständigt fan i alla runt omkring mig!
Det kommer bara va mamma å jag i kyrkan just då...
Bara
mamma å jag...
<3

Två rätt roliga dagar

Igår va jag, Malin å Marika å såg Robin B, Kevin å Alice ifrån Idol på IcaMaxi. Å gissa vem som fick en autograf från alla + en kram av Robin B??!! Jo... JAG! =D kan ju säga att Kevin e lika härlig som på TV å han e så snäll! Hans penna va inte så bra när han skulle skriva autografer så han bad jätte mycket om ursäkt för det... GULLIGT! Robin däremot e stel på scenen men såååå snygg! *suck* Alice e likadan som på TV oxå så ingen skillnad där nej =P grymt bra va dem iaf!

På kvällen gick jag, Malin å Nico värsta långa promenaden (ca 1,5 mil sa Lars att det va!!!).  Men det va grymt skoj iaf! Vi gjorde en sak man kanske inte får egentligen.... (A) tro det eller ej..men... Vi moona åt två bilar! xD SJUUUKT!


 

Jag, Lars å Kjell tog syskonfoto idag för första gången på typ 10 år =P
Det skulle ha varit mammas julklapp... Men eftersom att hon inte kan få den på julafton så tänkte vi lägga ett litet fotografi i hennes kista så hon får me den ner i graven.
Hoppas hon blir glad för det iaf... <3
Samtal å stjärnfall

Idag pratade jag me Li från Onkologen.. Kändes bra å typ första gången på mer än 2 år som jag lämna sjukhuset me ett leende på läpparna.. Bra eller dåligt? Ingen aning.. =/

Va ute å gick me Nicolina ikväll å hon höll värsta talet för mig om att jag va en god människa som bara ville alla väl å så.. Vet inte om hon har rätt, liksom jag kan ju va en bitch precis som alla andra! =P

Kattjäveln pissa i min säng! På mitt duntäcke!!!!! Asså visst att han e gammal, men han gör ju bara det för å jävlas! Hatar det! Sånna här stunder man verkligen önska att man kunde hjälpa en... Måste hitta nån som kan tvätta å torktumla det åt mig =/ å jo...jag skällde ut han som FAN å jag hoppas verkligen han inte gör om det!!!!!!!!!!!!!!!Igår hörde jag typ som fotsteg när jag kom hem efter att ha vart hos Emma. Jag skulle gå upp för trappan för å lägga mig å sova då jag hörde hur det knarra - asså riktigt fotsteg! Alla mina katter va på nedervåningen å Lars va ute i husvagnen å det va ingen annan i huset mer än jag. Jag blev inte rädd (som jag brukar bli annars), utan jag sa bara "mamma?".
Sen hörde jag inga fler fotsteg...

Jag saknar dig mamma... <3


A fresh start

I måndags åkte jag in till Visby å prata me skolan å gick till frissan. Klippte av rätt mycket av håret å gjorde en frisyr för första gången. Malin följde me mig å det e jag tacksam över!
Sen mötte jag mina bröder å vi åkte till Stränges å prata om mammas dödsannons å begravning å så... Tanten va inte så jätte trevlig dock :/

Sen har livet flutit på typ... Lars å jag har väl bråkat som fan vissa dagar men vi har ändå bara borstat av det å gått vidare så det e inga långvariga gräl. Som tur e!

Idag pratade vi me prästen om mammas begravning. Jag tror vi har planerat den precis som mamma hade velat :) å det finaste e att hon ska begravas den 23:e december, vilket e mammas å pappas bröllopsdag! Närmare bestämt deras 43:e bröllopsdag! Romantiskt som fan å jag tror även att mamma ler i himlen åt det!

En dags ska jag berätta om hennes sista timme på jorden. Men inte idag... Då behöver jag tid i lugn å ro...
Måste bara skriva lite om världens gulligaste grej som hände idag!
Fick ett litet paket ifrån nallebudet idag... Fast jag trodde att det skulle va ett julkort :P
I det lilla paketet låg en liten tomtenalle me en polkagris stång. Skit gullig!
Tack för nallen sötnos! <3

Lucia den 13 december 2008, ca kl.16.30

Mamma e död...

...

jag vet inte riktigt va jag ska skriva eller hur jag ska formulera mig.. så jag bara skriver...

i lördagskväll åkte mamma in till akuten pga en blödning ifrån tarmen/cancern (det e va läkarna tror/trodde iaf).. jag å kjell satt vid henne jätte länge innan vi åkte därifrån. i tisdags morse, ca 04.00, så ringde en sköterska å sa att jag å kjell kanske borde åka in så han hämtade mig å vi åkte in till henne å satt där till 14,15 nånting.. sen åkte vi hem igen å igår, onsdag, runt typ 17 så fick jag prata me en sköterska så vi åkte in till mamma igen.. lars kom sen på natten, vid typ 01.00. vi va där inne till halv fyra typ på morgonen.. så jag missa dansavslutningen.. jag å nico som hade gjort så fina änglavingar å jag som verkligen ville att malin å kjell skulle få se..

tack nico, malin å annso för att ni ställde upp så mycket för mig igår! <3

jag har nog inte mått så här dåligt på väldigt länge.. å jag tror verkligen inte att tårar nånsin tar slut..för isf skulle dom va slut för länge länge länge sen... jag vet inte va jag ska ta mig till.. läkarna kan inte göra någe mer mot blödningen än att ge henne blodhämmande.. allt bara för att cancern sitter där den gör..

varför har ingen nån kampanj mot cancer i bukspottskörteln???! varför bara bröstcancer, hiv/aids, prostata, hjärt- å lungsjukdomar, mm... varför inte den här sortens cancer?!?!?! den här cancern går INTE att operera eller att stråla bort! man måste förlita sig på cellgifter..å som ni märker så e inte det nån jävla tröst!

fan va jag hatar allt just nu!om jag lovar att alltid diska, städa, laga mat, ge hönsen å katterna, plocka ägg, städa mitt rum, ta bort mina grejer från ditt rum, aldrig skolka, ta körkort, fixa ett jobb, betala räkningar, aldrig sitte länge vid datorn, inte va uppe sent, va hemma när du vill det, göra allt du ber mig om... kommer du hem till mig då mamma? jag behöver inga julklappar...jag vill bara fira jul me dig..jag struntar i pepparkakorna å alla sorters kakor..i granen..kalle anka..allt.. bara du kommer hem.....
jag vill verkligen det mamma

5 december 2008

Bästa kommentaren igår va ju verkligen när Nicolina kastade sig över godispåsen och skrek:
"Jag vill ha någe hårt å suga på!"

Det e bra att du finns så man får lite skratt i den dystra regniga vardagen! ;)

<3

Ljuva singellivet!

Jag vet inte varför jag har klagat på att va singel å så...
Tror faktiskt jag vill va singel ett tag till... Å kunna välja å vraka liksom! :)

Puss å Kram.P.S.
Jag har mördat min tammaguttchi tre gånger nu! xD
.D.S.

RSS 2.0